Grunge is good, grunge is cool. Grunge chic is better yet.  One trend on the rise is the grungy, messy undone look of the hair taking it one step ahead, keeping  it subtly glossy.  Forget that every strand in place, polished, restrained appearance of the hair, that is dull, that is serious.  Undo those strands, keep them loose and free, set them free to be more precise.  What is all that seriousness? Life is too short to be taken too seriously.  You know what? Our appearances, the way we hold ourselves also influence our path of life; our achievements, our happiness or sadness.  Keep your soul free and light.  Get rid of those heavy belongings that opress you. Get rid of that attitude keeping you from being happier, lighter, FREE.

Grunge means rebellion; it’s a total different attitude towards life and our surroundings.  It gives a free mind-state and a totally cool vibe to the person.  Screams “What the hell?!”
On SS/13 Runways I’ve spotted many undone yet glossy hairstyles, of which I am a huge fan.  –Hi, Mom! I know you’re so not into this style as whenever I went for the messy look, you’d roll your eyes and say, “I think it’s too messy but if you like it...” Meaning, OMG that’s so ugly but since she’s happy with the way she looks, I can’t say much :)
Back to the runways, Stella McCartney, Marni, Isabel Marant, Bottega Venetta and so on have featured this style in their shows.  Hair either let down or in a low bun, it’s never perfect.  It always has that undone, unfinished look to it.  A-ha! One thing though! It’s never dull and dry. It’s shiny, glossy with the help of shine serums of course!  As a result, when the undone hair has a healthy shine to it, then it takes it to a whole new level: a level which I like, a level which is very chic and up-to-date.  

To achieve this look, let your hair air-dry, stay away from that enemy of your hair, the hair drier. When your hair is completely dry, touch it up with your fingers if you are planning on letting it down and use very little shine serum on the ends. Comb through it staying away from the roots.  If you are going to opt for the low bun, then after your hair is air-dried, make a non perfect bun and gently let your fingers go through it to get that lightly tousled, undone look. Again, don’t forget to use your shine serum before creating the bun.

That’s it for today; I’ll surely be hunting the runways and share with you what I like. Hope you like what I see as well.  

Till next post, keep well, keep safe, keep glossy and undone!


Grunge iyidir, grunge havalıdır.  Grunge şık ise bir boyut ötesi olup daha da iyidir. Yükselişte olan trendlerden biri de yapılmamış, yataktan yeni kalkmış gibi görünen saçlar, ancak bu saçlar kuru ve mat değil, aksine sağlıklı bir parlaklığa sahip.  Her bir telin yerli yerinde usluca durduğu, yapılı ve kontrollü saçların yarattığı sıkıcılığı ve ciddiyeti unutun.  Özgür bırakın o saçları. Bunca ciddiyet niye? Hayat ciddiye alınmak için fazlasıyla kısa.  Bilmem farkında mısınız, görünümümüz ve duruşumuzun hayat çizgimiz, başarılarımız, mutluluklarımız ve hüzünlerimiz üzerinde ne kadar da büyük etkiye sahipler.  Ruhunuzu özgür ve hafif bırakın.  Üzerinizde baskı kuran tüm sahip olduklarınızdan kurtulun.  Daha mutlu, daha hafif ve ÖZGÜR olmanızı engelleyen o hayat görüşünüzden kurtulun.

Grunge, bir başkaldırıdır. Hayata ve çevremize karşı bambaşka bir duruştur.  Kişiye özgür bir ruh hali ve havalı bir duruş verir.  “Ne haliniz varsa görün!” diye haykırır.
İlkbahar-Yaz’13 podyumlarında pek çok dağınık fakat parlak saç modellerine rastlayabilirsiniz. Bu görünümün büyük bir hayranı olduğumu söylemeden geçemeyeceğim.  – Merhaba Anne!  Ne zaman saçımı bu şekilde kullanıp fikrini sorsam gözlerini devirip, “Çok dağınık değil mi sence? Ama beğeniyorsan n’apalım...”demenden ve aslında demek istediğin “Aman Tanrım! Çok dağınık, karman çorman, ama o bu şekilde mutluysa bana laf düşmez...”ken bu saç tarzını hiç sevmediğini biliyorum. 

Podyumlara geri dönecek olursak, Stella McCartney, Marni, Isabel Marant, Bottega Venetta ve diğer pek çok tasarımcı bu saç tarzını şovlarında kullandılar. Saç ister serbest bir şekilde omuzlara dökülüyor olsun, ister rahat bir ense topuzu olsun, asla mükemmel değiller.  Daima o yapılı olmayan, tamamlanmamış görünüme sahipler.  A-ha!  Ama asla mat ve kuru değiller.  Parlaklık veren serumlar sayesinde her zaman sağlıkla parlıyorlar! Sonuç olarak, bu yapılı olmayan saçlar sağlıklı bir parlaklığa sahip olduklarında olayı tamamıyla bambaşka bir boyuta taşıyorlar; benim çok sevdiğim, şık ve günümüze ait bir boyut.

Bu görüntüyü yakalamak için saçınızı bir saç düşmanı olan saç kurutma makinesi ile değil de doğal yollardan hava ile kurumaya bırakın.  Saçınız tamamen kuruduğunda, eğer açık bir modelde kullanacaksanız parmaklarınızla biraz düzeltin ve uç kısımlara biraz parlaklık veren serum sürün.  Ardından serumun tüm saça dağılması için aşağıdan başlayarak yukarı doğru usulca tarayın.  Asla saç köklerine bu serumu değdirmeyin, aksi halde yağlı ve hacimsiz bir görünüme bürünebilir saçlarınız. Yok, ben saçımı topuz yapmak istiyorum derseniz de, yine doğal bir şekilde kurumaya bırakıp serum sürdüğünüz saçlarınızı hafifçe kusursuz olmayan bir şekilde ense topuzu yapın, parmaklarınızla bu topuzun içine nazikçe dalın(!) ve biraz tartaklayın :) Bu şekilde yapılı görünmeyen hafif grunge saçlara sahip olmuş olacaksınız. 

Bugünlük bu kadar.  Ben arka planda takipte olmaya ve podyumlardan beğendiklerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.  Umarım siz de benim gördüğümü beğenirsiniz.  

Bir sonraki posta kadar, sağlıklı kalın, güvenli kalın, parlak ve yapılmamış kalın!

















photos: elleuk.com, google

Thanks for reading!
                                                                              
 
Top