According to a recent study, consuming 2-3 servings of yogurt on a daily basis helps you lose weight or stay slim.  Preferably fat free yogurt but if you are already slim, you can go ahead and consume normal yogurt as well. The International Journal of Obesity has the results of the study that was conducted on 34 healthy obese adults who were divided into two groups.  For 12 weeks, the first group ate three servings of fat-free yogurt while the other group ate only one serving.  Both groups had a controlled diet with 500 fewer calories in order to help the process of loosing weight.  Due to controlled diet, both groups lost weight; however, the greater yogurt consuming group lost siginficantly more weight and fat. Isn’t that evidence enough to make us consume more yogurt? :) As a family we already eat a lot of yogurt on a daily basis just because we like it.  My grandparents ate yogurt all their lives, and I firmly believe that, yogurt is one of the contributers to their health and longevity.   

There’s also frozen yogurt, which is a light and very refreshing dessert that I occasionally like to have in summer.  Although it’s not very “light” in calories it’s a semi-healthy alternative to ice cream. 1 cup of regular frozen yogurt has about 220 calories while low fat frozen yogurt has 214 and non-fat frozen yogurt 164 calories. 
Since we know yogurt has been approved in helping maintaining a healthy weight, why shouldn’t we eat it more?  For people who don’t like yogurt so much it can be eaten by adding nuts, grains and fresh fruits like berries, apples and bananas for a healthy snack.  So go and get your yogurts and be healthy :)


P.S. Information obtained from http://www.webmd.com  

Yoğurdunuzu nasıl alırdınız?

Yeni bir araştırmaya göre günlük 2-3 porsiyon yoğurt tüketimi kilo vermenize veya ince kalmanıza yardımcı oluyor.  Tercihen yağsız yoğurt, fakat zaten ince biriyseniz normal yoğurt da tüketebilirsiniz.  The International Journal of Obesity,  iki gruba ayrılan 34 kişilik sağlıklı obez yetişkinlerle yapılan bir araştırmanın sonuçlarını açıkladı.  12 hafta boyunca birinci grup günde 3 porsiyon yağsız yoğurt tüketirken diğer grup ise sadece 1 porsiyon tüketti.  Her iki grubun da kilo vermelerine yardımcı olması açısından 500 daha az kalorisi olan kontrollü bir diyet programı vardı. Bu kontrollü diyetin sonucunda her iki grup da kilo verdi ancak daha fazla yoğurt tüketen grubun diğer gruba göre daha fazla kilo verdiği gözlendi.  Daha fazla yoğurt tüketmemiz için yeterli bir kanıt değil midir bu sizce? :) Ailecezaten sevdiğimiz için günlük olarak yoğurt tüketimimiz fazladır.  Ailenin büyükleri tüm hayatları boyunca yoğurt tüketimine özen göstermişlerdir ve bunun sağlıklarına ve uzun yaşamalarına büyük etkisi olduğuna inanıyorum. 

Yoğurdun yanı sıra, yazları ara sıra tükettiğim hafif ve ferahlatıcı bir tatlı olan “Frozen Yogurt” dediğimiz donmuş yoğurt da mevcut.  Kalori bazında ele alırsak çok “hafif” değil belki ama dondurmaya  yarı-sağlıklı bir alternatif olduğunu söyleyebiliriz.  1 kap donmuş yoğurt 220 kaloriye sahipken düşük yağ oranına sahip donmuş yoğurt 214 ve yağsız donmuş yoğurt 164 kaloriye sahip. 

Yoğurdun sağlıklı bir kiloyu korumaya yardımcı olduğunu öğrendiğimize göre, neden daha fazla yemeyelim ki? Yoğurdu çok fazla sevmeyen kişiler sağlıklı bir ara öğün için kavrulmamış kuruyemişler, tahıllar ve çilek, böğürtlen, elma, muz gibi taze meyveler ekleyerek tüketebilirler.   Yoğurtlarınızı kapın ve sağlıklı kalın :)
 

Kaynak http://www.webmd.com sitesinden alınmıştır.







Yogurt inspired fresh looks :)











 
Top