As I’m sitting in the office on a nice sunny Friday morning, working to meet the deadlines, I thought about spring flowers.  Spring flowers..  Just say it out loud, doesn’t that sound so nice? Doesn’t it give you a feeling of freshness and happiness?  And a bit of innocence as well.  Flowers are really powerful in our lives, making us happy and spreading joy into the environment.  Think of a vase with freshly cut flowers in it, wouldn’t that brighten your world in an instance?

Sakura... This lovely, naive and sweet flower is a symbol of Japan. It  usually starts blooming in January in Okinawa and by April in Kyoto and Tokyo as well.  Japanese people celebrate these flowers and they truly follow meteorological news to track the flowers as warm weather approaches.  During World War II, the cherry blossom was used to motivate the Japanese people, to increase nationalism and militarism among the population. Sakuras can be found outside of Japan as well like in Canada, United States,  The Netherlands, South Korea, China, Turkey, etc..  Since I’m writing from Turkey, I must mention, that Turkey’s cherry blossom trees are in a botanical garden and they represent 587 Turkish soldiers who lost their lives while returning from a goodwill visit to Japan in 1890. 

Besides the Sakura, there are many other spring flowers such as Camellia, Snowdrop, Pansy, Scilla, Daffodils, Tulip, Lilac. From the perspective of fashion, the Sakura motif has been used in Japanese clothing  throughout time; but luckly this spring summer is all about flowers, not just Sakura, and we can wear them on our clothing, such as on shirts, pants, shorts and dresses, and feel the joy of spring on us.  You can pair them with solid colors mainly with the colors that are already in your floral piece or with white/black.  Keep the main focus on your floral piece, but for floral pants/jeans it’s important to know your body shape.  If you are slim you can wear big flowers but if you are bigger or a bit heavy, wear small prints, which will make you look slimmer.  

Lastly, I’d like to say, love flowers, cherish them and always have them in your life... 



Güneşli, güzel bir Cuma sabahında ofiste oturmuş çalışırken bahar çiçekleri geldi aklıma.  Bahar çiçekleri.. Bir kere sesli söyleyin;  kulağa ne kadar da hoş geliyor, öyle değil mi?  Tazelik ve mutluluk hissi vermiyor mu sizlere de?  Ve tabi biraz da masumiyet.  Çiçeklerin hayatlarımızdaki etkisi gerçekten büyük, bizleri mutlu edip çevreye neşe saçıyorlar.  Taze çiçeklerle dolu bir vazo düşünün, dünyanızı bir anda aydınlatmaz mıydı?
Sakura ya da kiraz çiçeği... Bu güzel, naif ve tatlı çiçek Japonya’nın sembollerinden biri.  Genellikle Ocak ayında Okinawa’da açmaya başlar ve Nisan ayına kadar Kyoto ve Tokyo’da da açmış olur.  Japonlar bu çiçekleri kutlar ve havalar ısınmaya başladığında bu çiçekleri gözlemlemek için düzenli olarak meteorolojik haberleri takip ederler.  II. Dünya Savaşı sırasında, Japon halkını motive etmek, milliyetçilik ve askerlik ruhunu canlı tutmak için kiraz çiçekleri kullanılmıştı.  Sakura’ya, Japonya dışında Kanada, Amerika, Hollanda, Güney Kore, Çin, Türkiye vb. ülkelerde de rastlanır.  Ben de Türkiye’den yazdığıma göre, bu çiçekler Türkiye’de bir botanik parkında bulunuyorlar ve 1890 yılında Japonya’ya iyi niyet ziyaretinden dönerken batan fırkateynde hayatını kaybeden  587 Türk askerini temsil ederler. 
Sakura’nın dışında, Kamelya, Kardelen, Hercai menekşe, Yabansümbülü, Nergis, Lale ve Leylak gibi pek çok farklı bahar çiçeği vardır.  Moda penceresinden bakacak olursak, Sakura geçmişten bu yana Japon giysilerinde hep kullanılmaktadır; fakat şansımıza bu ilkbahar yaz sezonunda çiçeklere bürüneceğiz.  Sadece Sakura-kiraz çiçeği de değil.  Çiçekleri bluzlar, pantolonlar, şortlar ve elbiselerde giyebiliriz ve ilkbaharın tüm neşesini üzerimizde hissedebiliriz.  Çiçekli parçaları düz renklerle, özellikle çiçeklilerinizin içindeki renklerden birini seçerek veya düz beyaz/siyah ile kombinleyebilirsiniz.  Dikkati çiçekli parçanızda tutun ancak çiçekli pantolonlarla ilgili olarak söylemeliyim ki vücut şeklinizi tanımanız çok önemli.  Eğer ince yapılıysanız iri çiçekli desenleri giyebilirsiniz, fakat daha iri yapılı veya biraz kilo fazlanız varsa küçük çiçek desenlerini tercih edin, böylece daha ince görünmeniz de mümkün olur. 
Son olarak, çiçekleri sevin, el üstünde tutun ve onlara hayatınızda her zaman yer verin...















 

 
Top